Realizace myšlenky

Samotný projekt byl myšlenkou Aleše Linharta. „Ke spolupráci na vybudování pumptrackové dráh se mi podařilo přesvědčit naše zastupitele a místní základní školu v čele se Zdenou Jurčovou. Poté jsme pod hlavičkou našeho sportovního klubu a po kývnutí obce mohli začít s přípravami. “ „Jeho poloha je skvělá, vždyť sousedí s fotbalovým stadionem, hospodou i novým multifunkčním hřištěm a ještě k tomu máme naplánovánu cyklostezku, která kolem povede,“ přiblížil úplné začátky tvůrce projektu. 

Obec pak na projekt vyčlenila finanční prostředky a hlavně také pozemek zapsaný v územním plánu pro rekreaci. Samotné realizaci předcházel velký úklid stavební suti a hlíny. „Také jsme tady měli brigády s velkým i malým bagrem. A nechyběla spousta dobrovolníků s kolečky, krumpáči a lopatami na hrubou stavbu nynějšího okruhu. Letos na jaře, kdy počasí dovolilo, jsme během tří dnů brigádně s malým bagrem vše doladili – šejpovali vlnky,“ popisuje postup prací Aleš Linhart.  Nadšenci Jirka Dohnal, Jarek Skovajsa, Ondra Machala i Tereza Vondráčková mají radost, že právě zde je něco, co v širokém okolí není.

„Do budoucna uvažujeme o jeho rozšíření, zatím ale uvidíme, jak bude využívaný,“ naznačil starosta s tím, že v případě zájmu plánují ještě stavbu krytého stánku i malé tribuny. Na řadu by v tomto případě přišlo i rozšíření samotné dráhy.

Související odkazy: 
Zlínský deník – Bikepark v Zádveřicích
Zlínský deník – Pumpovat dráhu už můžou nadšenci v Zádveřicích

1.-10.-2015-počáteční-stav

Obrázek 1 z 45

13924876_1224776367534830_4917434843808454321_n

Obrázek 1 z 6